Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Симон Байлс (САЩ) си тръгва с индивидуален медал на Олимпийските игри в Токио - бронз на греда в спортната гимнастика.

Случаят с 4-кратната шампионка на Летни игри, една от големите звезди на световния спорт, е сред водещите в Япония и ще продължи да се коментира още дълго.

Дни по-рано Бейлс, която допусна нетипични за нея грешки в квалифакициите, се оттегли от финалите в многобоя и отборната надпревара. След това не стартира в битката за медалите на прескок, земя и успоредка. Като част от тима на САЩ тя получи сребро в отборното, но не довърши състезанието.

Вчера стана ясно, че американката, която заяви, че не се чувства добре и иска да "предпази менталното си здраве", ще стартира на греда.

Получи оценка от 14.000, което стигна за бронза. Първа стана 16-годишната китайка Гуан Ченчен - 14.633, а нейната сънародничка Танг Ксиянг е втора - 14.233.

Байлс каза след награждаването, че не е очаквала да заеме място на стълбицата. Излязла е да играе заради себе си. Чувства се горда, че го е направила след всичко, през което преминава.

А сред големите отличници за деня е Илейн Томпсън-Хера (горе), която стана олимпийска шампионка и на 200 м, след като направи това и на 100 м. Тя записа 21.53 сек, което е второ постижение в историята на дисциплината. Световният рекорд на Флорънс Грифит-Джойнър остана непобеден - 21.34.

Представителката на Ямайка е първата жена в историята, която защитава титлите на 100 и 200 м на Олимпиада.

Второто място е за 18-годишната Кристин Мбома (Намибия) - 21.81. Беше й забранено да участва на 400 м в Токио заради високи нива на тестостерон. Това бе решено две седмици преди Игрите - и е по-силната й дисциплина.

Трета на 200 м е американката Габриел Томас - 21.87.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.