Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Броят на загиналите при наводненията в централната част на Китай в края на юли достигна 302 души, а десетки все още са безследно изчезнали, предаде "France 24".

В периода от 17 до 20 юли в Китай се изсипаха рекордни количества валежи – поголеми от тези, които обичайно падат в страната за цяла година.

Най-тежко засегнатият от природното бедствие град е Чжънчжоу – столицата на провинция Хънан. Загиналите там са 292, а 47 души са в неизвестно, по данни на местното правителство.

Голяма част от жертвите са загинали във влакове на метрото, подземни паркинги и тунели. Само в една от линиите на метрото живота си са загубили 14 души, а 39 са бяха открити мъртви в подземни паркинги.

В края на миналата седмица входът на една от метростанциите, където са загинали няколко души, беше затрупан с цветя от близки на жертвите и жители на Чжънчжоу.

Проливните дъждове, които започнаха на 17 юли, са засегнали почти 13 милиона души и са повредили над 9 хиляди жилища. Финансовите загуби от стихията се оценяват на 8,2 млрд. долара.

Репресия и цензура

В края на миналата седмица Пекин отправи яростни критики срещу редица чуждестранни медии, заради, по думите на китайското правителство, "излъчване на фалшиви новини и пристрастно отразяване" на бедствието.

Някои журналисти твърдят, че са били принудени да изтрият репортажите си. Те са следени по улиците, подлагани са на онлайн тормоз и са им отказвани визи.

В четвъртък обаче говорителят на китайското външно министерство заяви, че чуждестранните кореспонденти "се радват на открита и свободна среда за отразяване на събитията в Китай".

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.