Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Всеизвестната компания зад най-популярния софтуер за видеоконференции - Zoom - ще плати 85 млн. долара за извънсъдебно споразумение по дело срещу нейните практики в защита на личните данни и сигурността на потребителите, съобщи Digital Trends.

Група потребители в САЩ твърдят, че Zoom споделя данните им с трети лица - Facebook, Google, LinkedIn и вероятно други - без позволение. В добавка, практиката на тролове да "бомбардират" видеоконферетни разговори, която Zoom не успя да пребори, е нарушение на правото им на конфиденциалност.

Компанията е подписала споразумението, но то трябва да бъде одобрено и от районен съдия в Сан Хосе, Калифорния, където тя е ситуирана.

Всички потребители по делото са платени ползватели и искат или 15% от абонаментната си такса, или 25 долара - в зависимост от това коя е по-високата сума. Платени потребители на Zoom, които не са страни по делото, могат да получат до 15 долара обезщетение.

В добавка Zoom поема задължението да подобри защитите и да осигури специално обучение на своите работници, за да боравят по-добре с личните данни на потребителите.

От Zoom коментират, че са горди от напредъка си през последната година и продължават усилено да работят, за да се гарантира сигурността.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.