Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

България има втори медал на Олимпийските игри в Токио - носи го Стойка Кръстева в женския бокс (кат. 48-51 кг, муха). Още не знаем от какъв метал ще бъде - Кръстева е на полуфинал, след като разби с 4:1 (28:29, 30:27, 30:27, 30:27, 30:27) съдийски гласа китайката Юан Чан.

Това означава най-малко бронз. В спор за финала на 4 август рано сутринта наше време Стойка ще срещне японката Цукими Намики.

Първият медал за България на Олимпиадата осигури прибралата се днес в София състезателка в стрелбата Антоанета Костадинова на пневматичен пистолет.

Кръстева е европейската шампионка от София 2018 и двукратна световна вицешампионка.

Тя показа по-разнообразна и ефективна игра. Доминираше през по-голямата част от двубоя и заслужено се поздрави с успеха срещу шампионката от младежките Олимпийски игри в Нанцзин 2014 и победителка в Азиатските игри през 2018 г.

Резултатът трябваше да е 5:0, но един от съдиите показа симпатии към китайката, която демонстрираше огромна самочувствие и дори надменност, но отнесе доста удари. Кръстева бе по-умната в битката, бе удоволствие да се наблюдава играта й. В третия рунд, знайки че печели, тя си позволи и атракция за зрителите, сваляйки гарда на моменти и разигравайки съперничката си. И това й се получи.

“Най-важното е дългогодишният труд и екипната работа, изтъкна медалистката пред БНТ минути след битката на четвъртфинала. - Още тръгвайки от България казах: тренирали сме достатъчно, много сме подготвени, надявам се просто да успеем да покажем всичко, което сме изградили през последните години. Какъв ще е медалът, времето ще си покаже. Знаем доста за съперничката на полуфинала.”

Поведението на китайката тя коментира така:

"Това го има в играта - всеки противник си изгражда различна стратегия. В нашия случай нашата беше по-добра и печеливша. Комбинацията от удари е тактиката, която ми е изградил треньорът. Аз съм длъжна като състезател да изпълнявам тактиката на треньора и смятам, че това е разковничето да се поздравим с успеха."

Програма на българите за понеделник, 2 август

На сцената в леката атлетика излиза Иват Лалова-Колио, която малко след 5 часа наше време рано сутринта ще бяга в сериите на 200 м в женския спринт. Малко преди това е серията на Инна Евтимова - в същата дисциплина.

Започват и борците. На тепиха излизат Айк Манацаканян, Кирил Милов и Мими Христова. Те започват отново преди изгрев в България, а ако продължат ще се борят и по-късно през деня. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.