Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Даниел Асенов, единственият ни представител в мъжкия бокс на Олимпийските игри, отпадна на осминафинал в кат. до 52 кг. след загуба от европейския шампион Габриел Ескобар с 1:4 гласа. 

Тайсъна от Кукорево, както е известен в средите на спорта си в България, отстъпи пред същия съперник преди две години в спор за титлата в Минск. Имаше и победа над него - през 2017 г.

Двубоят бе много атрактивен за гледане, особено за неутралните зрители. Двамата размениха много удари. Макар и с минимално приемущество, Габриел Ескобар спечели първите два рудна. Той нанесе повече чисти удари.

В третия рунд Асенов понавакса и го спечели, но това се оказа недостатъчно. Така той повтори участието си от Игрите в Рио преди пет години, когато отново записа победа и загуба.

Пред БНТ коментира, че е бил ощетен. Аргументира се с това, че е бил по-активният боксьор, повече търсещият победата. Призна, че е разочарован.

Така в бокса остана да ни представя единствено Стойка Кръстева, която утре в 11:15 часа преди обед излиза на четвъртфинал срещу китайка. Победа ще й донесе медал. А българското участие в Токио за днес приключи.

Програма на българите за неделя, 1 август

Само Стойка Кръстева ще има изява от нашата делегация. Нейна съперничка е Юан Чан. Денят предлага мъжкият финал в тениса между Карен Хачанов и Александър Зверев. И финалът на 100 м в леката атлетика при мъжете.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.