Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Йосиф Миладинов приключи с престижното осмо място в сензационното си дебютно участие на Олимпийски игри. Той записа време 51.49 сек. на финала на 100 метра бътерфлай. 

Шампион с нов световен рекорд стана американецът Кейлъб Дресъл - 49.45 сек. Среброто е за унгареца Крищоф Милак - европейски първенец и златен в Токио на 200 м в "делфина", а бронзът грабна Ное Понти (Швейцария).

Миладинов е първият ни плувец, който стигна до финал на Олимпиада при мъжете в басейн. И първият изобщо от 33 години насам с такова постижение.

На Игрите в Сеул през 1988 г. България имаше четири женски финала, донесли титла на Таня Богомилова и два медала на Антоанета Френкева.

Другата добра новина е, че той е само на 18 г. и има поне още две Олимпиади пред себе си, като тази в Париж е само след три лета.

След края на надпреварата Миладинов заяви пред БНТ, че се чувства много уморен - едва си е вдигнал ръцете в басейна, както заяви. Психически се е усещал добре, но не и физически и в това вижда резерви за бъдещето. Изключителното му плуване на полуфинала бе само 24 часа по-рано и явно още не се бе възстановил напълно.

Сега талантът ни ще си почине за кратко, след което се връща към тренировките.

А българските плувци изпращат много добра Олимпиада - върхови са финалът на Миладинов и полуфиналът на Любомир Епитропов на 200 м бруст, където той постави национален рекорд.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.