Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Три четвърти от хората, заразени с коронавирус на обществени събития в Масачузетс, са били напълно ваксинирани, показва проучване на американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Изследването установява, че ваксинираните граждани имат сходно по количество наличие на вируса като неваксинираните, което сочи, че за разлика от другите варианти, ваксинираните хора, инфектирани с Делта варианта, могат да предават вируса.

По думите на директорката на Центровете за контрол и превенция на заболяванията Рошел Валенски това представлява "кардинално откритие", което е довело до препоръката на Центровете тази седмица за носене на маски в райони, където случаите нарастват, като превантивна мярка срещу евентуално предаване на вируса от напълно ваксинирани хора.

79 процента от ваксинираните, които са заразени с COVID-19 също съобщават за симптоми като кашлица, главоболие, възпалено гърло и висока температура. Четирима е трябвало да бъдат хоспитализирани.

Няколко прояви в Масачузетс привлякоха в града хиляди туристи от цялата страна. След масовите събирания са установени 469 души с COVID-19, като от тях 74 процента са били изцяло ваксинирани, показва изследването. Тестването е установило наличие на Делта варианта при 90 процента от пробите, взети от 133 души. 

Президентът на САЩ Джо Байдън смята, че вероятно предстоят нови ограничения във връзка с пандемията от КОВИД-19 в страната, съобщиха агенциите.

Попитан дали очаква евентуални препоръки за въвеждане на нови антиковидни ограничения, президентът заяви: "най-вероятно". Той не уточни за какви мерки точно говори.

Същевременно Байдън открои важността на ваксинацията, като каза, че се надява хората да започнат да осъзнават колко важно е това. По думите му САЩ са имали "добър ден" за ваксинация в четвъртък с близо милион поставени инжекции.

В интервю за телевизия "Фокс" Валенски заяви в отговор на въпрос, че американските власти проучват възможността за задължителна ваксинация на федерално равнище. По-късно тя уточни в Туитър, че не е имала предвид възможността за принудителна ваксинация в национален мащаб, а само за определени частни институции и части на федералното правителство.

Коментари

До Мила Аврамова

Г-жо зам главен редактор, сега какво правим със задължителната ваксинация м м ммм?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.