Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Акциите на Робинхуд (Robinhood) днес започнаха да се котират на платформата Nasdaq при стойност 38 долара за акция, оценявайки популярното мобилно приложение за участие на малки инвеститори в борсова търговия на около 32 милиарда долара, съобщи Си Ен Би Си, цитирана от БТА.

Котировките се колебаеха между загуби и печалби спрямо цената от откриването, но в крайна сметка се поижиха 6 на сто до около 35 долара за акция.

Първоначално бе съобщено, че книжата ще стартират с близо 11 на сто над цената си от първичното публично предлагане (ППП), а именно 42 долара спрямо 38 долара.

При ППП снощи компанията продаде 52,4 милиона акции и събра близо 2 милиарда долара. Всеки от съоснователите Влад Тенев и Байджу Бхат продаде книжа за около 50 милиона долара. 

За последно през септември компанията бе оценена на частните пазари на 11,7 милиарда долара. Робинхуд влиза в състава на индекса на високотехнологичните дружества Насдак с означение HOOD.

Компанията, която обявява за своя мисия демократизирането на инвестициите, се определя като основен вход за младите инвеститори в борсовата търговия.

През последните няколко години приложението отчете експлозивен растеж на фона на бума в инвестиционната търговия на дребно. През първото тримесечие клиентите са били 18 милиона, с активи за над 80 милиарда долара, а през второто тримесечие - са скочили до 22,5 милиона, с активи за над 100 милиарда долара.

Съосновател и главен изпълнителен директор на регистрираната в САЩ компания за финансови услуги Робинхуд е българинът Владимир (Влад) Тенев.

Коментари

Ето един наистина успял милиардер

За съжаление на автентаците, той не е луд и НИКОГА няма да стане служебен министър.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.