ЦСКА-София надделя срещу "Лиепая" - 3:1 с дузпи (0:0 след 120 минути), а в герой за "червените" се превърна стражът Густаво Бусато, който парира два от ударите от бялата точка.

Реваншът завърши така, както и първата среща - 0:0.

"Червените" успешно преминаха през втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. По-късно научихме името на следващия им съперник - хърватският "Осиек", елиминирал полския "Погон" (Шчечин) с 1:0 (общ резултат 0:0). Клайнхайслер вкара единствения гол в 44-ата на двубоя в Осиек.

Това бе първият мач на Стойчо Младенов като треньор при петото му завръщане на "Българска армия".

ЦСКА-София започна по-активно и първото положение в мача бе именно за "червените". В 14-ата минута след рикошет топката се озова в Жорди Кайседо, но еквадорският национал я изпрати далеч в аут. 

"Лиепая" бе на косъм да поведе в 26-ата минута, когато Миросавлиев бе изведен в малкото наказателно поле на "червените", но след шута му топката премина встрани от лявата греда на Бусато, който си беше покрил ъгъла.

В края на първото полувреме натискът на "червените" се засили и те изтърваха няколко добри възможности да реализират. В 34-ата минута удар на Мазику с десния крак бе блокиран, след което топката отиде във Вилдсхут, чийто удар отлетя високо над напречната греда на "Лиепая". 

Пет минути преди края на първата част Кайседо пропиля две отлични възможности да изведе тима си напред. Баи премина противников играч в наказателното поле и подари топката на еквадореца, но след удара му с глава стражът на домакините Звиедрис изби в корнер.

В 41-ата минута Вилдсхут получи топката вляво на наказателното поле на домакините и подаде на Кайседо, който шутира силно, но защитник на "Лиепая" изби буквално от голлинията.

Второто полувреме предложи много по-малко положения пред вратите на Бусато и Звиедрис. Личеше, че и двата отбора не желаят да рискуват.

10 минути преди края на редовното време "Лиепая" изглеждаше като отборът, който желае повече победата.  В 81-ата Бусато направи спасяване след удар на Хоган Укпа от средно разстояние. 4 минути по-късно пък "червените" като по чудо оцеляха. Додо проби в наказателното поле, стреля по земя, но с шпагат Матей изпрати топката в корнер.

Българският отбор се посъживи през 4-те минути добавено време. Тогава кълбото се пренесе край границата на наказателното поле на "Лиепая", последваха и няколко удари към Звиедрис, но те бяха блокирани.

Така се стигна до двете 15-минутни продължения, в които нямаше кой знае колко добри ситуации. ЦСКА-София определено контролираше кълбото и обикаляше наказателното поле на съперника, но почти всички удари бяха избивани от футболисти на "Лиепая".

В 111-ата минута Георги Йомов бе изведен вдясно и центрира за Кайседо, но този път на Звиедрис се падна да излезе и да изпрати топката далече от вратата си.

В 116-ата минута домакините се озоваха в отлична ситуация в наказателното поле на "червените", но неточен пас на играч на латвийския отбор провали атаката.

Второто продължение мъчително изтече и играчите се наредиха да изпълняват дузпите, при които късметът бе на страната на ЦСКА-София.

Двубоите с "Осиек" са отново през седмица. На 5 август българският тим е домакин, а на 12-и връща визитата. Между тези две срещи ЦСКА-София приема "Лудогорец" в Първа лига.

При дузпите

Греъм Кери (ЦСКА-София) - гол, 1:0

Марко Шимич ("Лиепая") - гол, 1:1

Жорди Кайседо (ЦСКА-София) - гол, 2:1

Юрий Ткачук (Лиепая) - пропуск, Густаво Бусато спаси, 2:1

Ахмед Ахмедов (ЦСКА-София) - пропуск, удар над напречната греда, 2:1

Валери Шабала ("Лиепая") - пропуск, Густаво Бусато отново изби, 2:1

Жеферсон (ЦСКА-София) - гол, 3:1 

Сейдина Кейта ("Лиепая") - пропуск, удар над вратата, 3:1 - победа за ЦСКА-София