Днес са реваншите на българските отбори във втория предварителен кръг на Лигата на конференциите.

Първи по време на сцената излиза ЦСКА-София, който след 0:0 в първия мач играе ответен сблъсък срещу латвийския "Лиепая" от 17 часа. Това е първи мач на Стойчо Младенов при петото му завръщане на "Българска армия" като треньор.

Той замени Любослав Пенев в неделя вечерта. 

Младенов е изживял няколко препъвания с ЦСКА в Европа. Сред тях са две от най-срамните отпадания - от скромните "Мура" и "Зимбру". Както и нелепия начин, по който "червените" бяха елиминирани от "Тулуза".

Поради това има не една, а няколко обеци. "Лиепая" е непретенциозен, играчите му са от по-ниска класа, но в София показа, че иска да води битка докрай. Тимът направи добър двубой, създаде по-чистите положения, докато ЦСКА-София нямаше удар във вратата.

Стойчо Младенов не може да разчита на контузени титуляри, но все разполага със състав, който да елиминира латвийците. 

Припомняме, че ЦСКА-София се нуждае само от победа, тъй като правилото за гол на чужд терен вече не важи в турнирите на УЕФА. При каквото и да е реми днес ще има продължения и евентуално дузпи.

От 20:00 часа са срещите на "Локомотив" (Пловдив) и "Арда".

"Черно-белите" спечелиха първата среща с 1:0, но това не бива да ги успокоява срещу чешкия "Словачко", който на "Лаута" показа, че е равностоен. Треньорът Александър Тунчев ще разчита на Бирсент Карагерен, пропуснал първата среща заради наказание.

В следващия кръг "Локомотив" може да срещне "Копенхаген", но има работа за вършене преди това.

Най-малки са шансовете на европейския ни дебютант "Арда", който падна от "Апоел" (Беер Шева) с 0:2 в Кърджали. Това е и най-силният отбор сред съперниците на нашите представители в тази фаза.

За тима на Николай Киров най-важен е опитът, който могат да извлекат от двете срещи. Както се казва за такива мачове като днешния - няма какво да се губи.

Двубоят на ЦСКА-София е пряко по "Диема Спорт 3", а на Локо и "Арда", съответно по "Диема Спорт 1" и 2.