Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Техногигантът Google продължава борбата си срещу другия софтуерен исполин в света на смартфоните - Apple - с разработването на ново приложение, което ще улеснява много преминаването от iPhone към Android, съобщи 9to5Google.

Switch to Android ще е приложение за iOS и Android, и ще позволява прехвърляне на приложенията и данните от стария ви iPhone към ново Android устройство.

Досега човек можеше да си архивира контактите, събитията в календара и евентуално снимките (при наличието на достатъчно обем) в облака на Google Drive. 

Но когато става дума за приложения, макар повечето да имат варианти и за двете операционни системи, единственият вариант е да седнеш с двата телефона, да отвориш Play Store и да сваляш програмите една по една

Със Switch to Android просто трябва да се регистрираш и с няколко клика новият Android смартфон веднага ще започне да сваля същите приложения.

Не е ясно кога новият app ще е готов, но тъй като името и функциите му са известни от нови редове код в Data Restore Tool-а на Google, друго приложение на компанията, по всяка вероятност програмата ще е налице скоро.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.