19-годишната дебютантка на Олимпийски игри Селин Али заема престижното 16-о място в трапа (ловна стрелба) след първия ден на квалификациите в дисциплината.

Тя порази 69 от 75 чинии в първите три кръга на пресявките, като ставаше все по-уверена след трите пропуска в началото. Зад българката са далеч по-опитни състезателки.

Тийнейджърката е казвала в миналото, че неин спортен идол е Мария Гроздева, за която тези игри са последни. А в Токио друкратната олимпийска шампионка подкрепя Али.

Квалификациите продължават утре с още две серии по 25 изстрела. За финала се класират първите шест. 

Любомир Епитропов достойно приключи участието си на Олимпиадата - на полуфинал. Рано тази сутрин той записа 15-о време в крайното класиране на 200 бруст в плуването. Не се класира за финала, но на този етап това е над възможностите му.

22-годишният ни състезател постигна целта си вчера с преодоляването на сериите, като същевременно записа и национален рекорд. Той е първият българин, който слезе под 2:10 мин - 2:09,68 мин.

Днес Епитропов отново даде добро постижение - 2:10,33 мин.

Българин не бе достигал полуфинал на Олимпийски игри от Михаил Александров, който направи това в Пекин през 2008 г.

Бадминтонистката Линда Зечири отпадна. Днес тя записа втора загуба в групата си - 0:2 гейма срещу Мия Бличфелд за по-малко от половин час.