Любомир Епитропов се класира на полуфинал на Олимпийските игри на 200 метра бруст с чудесен резултат - 2:09,68 мин. Това е 14-о време сред първите 16.

И е национален рекорд на България. Търновецът е първият наш плувец, който слиза под 2:10 мин. в състезание. По-рано тази година той постави предишния стандарт на Европейското в Будапеща, а сега го подобри.

Това е първият български полуфинал в плуването на Летните игри. Той връща усмивките в националния ни отбор след неособено добрите изяви на Антъни Иванов и Диана Петкова.

Епитропов ще плува на полуфинал утре рано сутринта наше време - малко преди 5:30 ч. Той заяви пред БНТ, че вече е постигнал целта си и доста по-освободен психически ще се радва на всяко по-добро постижение в следващия етап. Специално "поздрави" българите, обиждали нашите олимпийци:

"Мога само да им кажа "наздраве" и "лека вечер"."

Сестри Стоеви поне се сбогуват с Олимпийските игри победно - те спечелиха третия си мач на двойки в бадминтона. Стефани и Габриела загубиха предишните две срещи в най-трудната предварителна група и днешният двубой бе за престиж за тях.

Но не е без значение, че преодоляха осмите в света тайландки Равинда Пражонглай и Йонгколфан Кититаракул - 21:11, 16:21, 21:17 в оспорван сблъсък. Преди това те отстъпиха пред третите и петите в ранглистата. Днес показаха и характер, освен майсторство срещу доста агресивни като стил на игра съпернички.

Българското участие в сряда, 28 юли

В 03:00 часа Селин Али ще спреля в трапа на спортната стрелба.

От 3:40 Линда Зечири излиза във втория си мач на сингъл в бадминтона - срещу Миа Блихфелд.

Любомир Епитропов ще плува в полуфиналната серия на 200 м бруст от 5:21 ч. Калоян Лефтеров пък ще опита възможностите си 200 м гръб и това ще е в удобно за гледане време - от 13:20 ч.

В ранния следобед има надежда за още един медал - Божидар Андреев ще участва във вдигането на тежести в категория до 73 кг. И неговото участие може да се проследи без да се налага ранно ставане - битката започва от 13:50 ч.