Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Пожарът, който беше подпален от нерегламентрирано сметище и запали боровата гора над град Твърдица продължава да гори, предаде БНТ. В борбата с огъня се включи и военен хеликоптер Кугър.

Пламъците са обхванали близо 500 декара иглолистни дървета, сухи треви и храсти.

Пожарът е на три огнища и всички сили са съсредоточени в локализирането им. Местността е труднодостъпна, с много скали и дерета. Предполага се, че огънят е тръгнал от сметище в Твърдица. Целият масив, който гори, е с площ от 10 хиляди дка.

Десетки горски и доброволци също помагат за овладяване на стихията. Към момента няма опасност за населеното място. Няма пострадали хора и техника в района на пожара.

Директорът на областната противопожарна служба в Сливен комисар Демирев заяви, че в следобедните часове пожарът е принизен и в момента е низов. Това е станало благодарение на хеликоптера, който участва в гасенето и заради това, че вятърът малко е затихнал.

През нощта са се правили опити за спиране на разпространението там, където има достъп до хора. Прави се просека, за да се ограничи огнището в северната част на масива.

В потушаването на огъня се очаква да се включат военнослужещи.

За момента няма опасност за хората и имуществото им.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.