"Манчестър Юнайтед" официално обяви "принципна договорка" с "Реал" (Мадрид) за френския национал Рафаел Варан. В съобщението се уточнява, че трансферът на защитника зависи от две неща - уточняване на личните му условия и преминаване на медицински преглед.

Очаква се тези дни 28-годишната звезда да пътува за Манчестър, да се подложи на задъжителната карантина и след това всичко по преминаването му на "Олд Трафорд" да бъде финализирано. Счита се, че всичко това е формалност.

Според медиите във Великобритания и Испания клубът и мениджърите на Варан са се разбрали за контракта му още преди седмици. Той ще подпише за 4 сезона плюс още един, така може да остане  в "Юнайтед" до 2026 г. Твърди се, че ще получава по 12 милиона паунда на година.

Трансферната сума е общо 50 милиона евро. 40 от тях "Реал" ще получи гарантирано и на вноски, а останалите 10 млн. зависят от постижения на "червените дяволи" и играча.

Рафаел Варан бе в "Реал" 10 сезона, в които изигра 360 мача за "белите". Той е спечелил всичко на клубно ниво, а също така е световен шампион с Франция на руския Мондиал.

Това е втората звездна покупка на "Юнайтед" това лято - след Джейдън Санчо, който бе представен преди броени дни. 

Според информации сега клубът се насочва към десен защитник и полузащитник, но за целта трябва да продаде футболисти, така ще финансира новите покупки. Неясна остава съдбата на Пол Погба, който отказва да подпише нов договор и така може да бъде продаден на ПСЖ. На изхода може да се окаже и Джеси Лингард, който изкара част от миналия шампионат под наем в "Уест Хем". 

"Юнайтед" ще се раздели и с други футболисти - предимно млади, като някои от тях ще бъдат преотстъпени.

А "Реал" (Мадрид) ще има изцяло нова двойка централни защитници - отборът бе напуснат наскоро и от Серхио Рамос, предпочел "Пари Сен Жермен".