"Манчестър Юнайтед" най-после обяви трансфера на Джейдън Санчо, привличането на когото отне повече от година заради нежеланието на "Борусия" (Дортмунд) да го продаде.

Този път двата клуба се разбраха - още посред Евро 2020, а "червените дяволи" ще платят за английския национал 85 милиона евро. 

Договорът на Санчо е за пет години плюс още една. Той се завръща в града, в който се формира като футболист, но този път цветът на фланелката ще е друг.

21-годишното крило отбеляза 50 гола и записа 57 асистенции в 137 мача за "Борусия". Той премина в германския клуб през 2017 г.

Какво следва за "Манчестър Юнайтед"?

Клубът от седмици преговоря с "Реал" (Мадрид) за френския централен защитник Рафаел Варан. Според испански и английски медии световният шампион с "петлите" е заявил на сегашния си клуб, че иска да премина на "Олд Трафорд", но не настоява за трансфер, желае двата клуба да се разберат. 

Договорът му с "Реал" изтича догодина, той не иска да го поднови и "белите" рискуват да го загубят без пари.

Цел също е Киърън Трипиър, но "Атлетико" (Мадрид) иска за десния бранител толкова, колкото "червените дяволи" не искат да платят - около 30 млн. паунда.

"Юнайтед" има обаче казус като този на Варан с "Реал" и той е свързан с неговия сънародник Пол Погба. Халфът има контракт за още 12 месеца и на Острова вървят спекулации, че вече е взел решение да не преподписва. Така клубът трябва да го продаде сега, ако не иска да остане с празни ръце през 2022 г.

Говори се, че мениджърът на Погба - Мино Райола, вече договаря личните му условия с "Пари Сен Жермен", а футболистът е отхвърлил предложение на 20-кратните шампиони на Англия.

Спрягат се потенциални заместници на халфа, като сред тях са Рубен Невеш ("Уулвърхемптън") и Саул Нигес ("Атлетико" Мадрид). Задават се интересни трансферни дни.