Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Депутатите от "Демократична България", "Има такъв народ" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" са внесли днес искане за изслушване на главния прокурор Иван Гешев в деловодството на Народното събрание.

Изслушването ще е във връзка с Бюрото за защита на свидетели, като трите партии искат и доклад за дейността му за последната година и половина.

От "Демократична България" отбелязват факта, че Бюрото за защита на свидетели не е защитавало никого през 2020 г., но въпреки това в последните години бюджетът му е увеличаван многократно.

До 2013 г. Бюрото е под шапката на правосъдния министър, но през 2013 г. минава изцяло под контрол на главния прокурор. А в мандата на Иван Гешев на поста то започна да участва в акции на прокуратурата, извеждайки заподозрени и отнемайки правомощията на ГДБОП и полицията. 

Именно персонал от Бюрото за защита на свидетелите нахлу в Президенството миналата година. През последните години то пази по 20-тина души всяка година, а същевременно в него се наливат милиони чрез обществени поръчки - за модернизация на офиси, за нови автомобили и пр. А поправките в прилежащия му закон му дават изключително много привилегии, подобни на тези на силовите служби, но никаква отчетност - освен пред главния прокурор.

Коментари

Прекрасно!

Но явно трябва да се поправят, допълват и изменят закони, закончета и разпоредби. Като си помисли човек какво законодателно изчегъртване предстои, направо човек въздиша с облекчение. Не само август. Депутатите трябва да работят 7 дни в седмицата по 16 часа. И да си гласуват заслужени премиии.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.