Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Независимият общински съветник в столицата, представител на гражданската платформа "Спаси София" - Борис Бонев, е отправил две любопитни запитвания до кмета Йорданка Фандъкова - имала ли е Столична община договори със сайтовете ПИК и Блиц, както и с лица по закона "Магнитски".

Това обяви самият Бонев в профила си във фейсбук.

"Днес изпратих искане до Йорданка Фандъкова - да каже дали Столична община има или е имала сключени договори за медийно отразяване с доказани кафяви парцали като ПИК и "Блиц".

През годините ОПГЕРБ многократно е доказвала, че изключително умело и с желание бива обслужвана от тях, както за лъскане на имиджа, така и за очерняне на опонентите. Нямам търпение да разбера дали и Столична община ще се нареди до държавната "Автомагистрали" ЕАД, за която стана ясно, че е заплащала по 1000 лева на месец на "Блиц" за хвалебствена статия, която дори не е излизала всеки месец, въпреки че парите са били превеждани", написа Бонев.

И допълва:

"Още чакам отговор от Фандъкова и на искането, което изпратих преди 40 дни, за това дали Столична община има сключени договори с лица, санкционирани по закона "Магнитски"! Очевидно и тази информация е неудобна за гербавата върхушка след като толкова време се бави. Ще видим!".

Бонев е отправил запитванията си по реда на закона за местната власт, в частност чл. 33, ал. 4, който гласи: "Общинският съветник има право да отправя питания към кмета. На питането се отговаря устно или писмено на следващото заседание, освен ако съветът реши друго".

Както е известно, по закона "Магнитски" у нас бяха санкционирани шест лица (три основни - Васил Божков, Делян Пеевски, Илко Желязков), но правителството взе решение за разширяване на списъка с всички свързани с тях лица и фирми за пет години назад. Това няма правни последствия у нас, а решението на кабинета има за цел "да светне червената лампа" на институциите, работили или работещи с тези фирми и свързани лица.

Коментари

Герберащината

На всички фекални медии е плащал Тиквата и подлогите около него, милиони са се изливали всяка година за блюдолизците мазни…

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.