В деня на първия медал за България на Олимпийските игри в Токио, още една дама записа успех за страната ни - Стойка Кръстева в бокса. В категория до 51 кг тя спечели трудна победа над виетнамката Ти Там Нгуен с 3:2 гласа (29:28, 29:28, 29:28, 27:30, 28:29). Боят бе много оспорван.

Тя е най-опитната ни боксьорка в Япония, има много медали от големи първенства - два сребърни от Световни шампионати и 2 европейски титли.

Съперничките размениха по един рунд, като вторият бе за българката. В третия може да се каже, че тя наклони везните в последната минута, когато започна да атакува и успя да пласира няколко добри удара в главата на виетнамката.

Следващата опонентка на Кръстева е голямо име - американката Вирджиния Фукс, шампионка на Панамериканските игри, трета на Световно, че и двукратна победителка в категорията на турнира "Странджа".

Двама от плувците ни нямаха шанса да продължат напред днес, но това не бе неочаквано.

Диана Петкова отпадна в сериите на 100 бруст, като записа 1:10,61 мин. Силната й дисциплина обаче предстои - 200 м съчетано. Днес тя се нареди 34-та от 43 финиширали състезателки.

Калоян Лефтеров пък остана извън полуфиналите на 100 м гръб. Той завърши седми в своята серия с 55:60 сек. Надеждите са, че той ще се представи по-добре на 200 м гръб.

Програмата за понеделник, 25 юли

Утрешният ден ще предложи най-многолюдното българско участие от началото на Игрите.

В 5 часа наше време е третият мач на Полина Трифонова в турнира по тенис на маса - срещу Шяошин Янг. Дотук Трифонова записа две страхотни победи.

Също в този час пък стартира Ивелина Илиева в джудото.

От 7:20 часа сестри Стоеви се противопоставят на китайки в бадминтона. Те загубиха първия си мач.

Още двама наши представители ще се качат на ринга в бокса - Станимира Петрова (малко преди 8 часа), и Даниел Асенов-Тайсъна, от 11:30 ч.

В ранния следобед отново ще завършат плувците - Антъни Иванов в сериите на 200 бътерфлей (коронната му дисциплина), и Диана Петкова 200 м съчетано. Очакванията са двамата да постигнат поне до полуфинала.