Изложба с картини на сина на президента на САЩ Джо Байдън - Хънтър Байдън, поражда безпокойство сред американските медии, предаде Франс прес, информира БТА.

Експозицията ще бъде представена в галерията "Джордж Бърджес" в Ню Йорк. Американски медии се притесняват, че има риск индустриалци или финансисти да купят картини на Хънтър с единствената цел да си спечелят благосклонно отношение от страна на Белия дом. Според медиите някои платна може да се продадат за до 500 000 долара.

За да разсее притесненията, говорителката на Белия дом Джен Саки увери, че професионален галерист ще се занимава с трансферите и общуването, касаещи продажбата на творбите на Хънтър Байдън. Всяка анормална оферта ще бъде отхвърлена, добави Саки. Галеристът няма да съобщава никаква информация за купувачите или потенциалните купувачи, в това число и за тяхната самоличност, нито на Хънтър Байдън, нито на президентската администрация, допълни Саки.

Хънтър Байдън беше една от мишените на Доналд Тръмп. Лагерът на милиардера редовно критикуваше сина на Джо Байдън, че е имал икономически интереси в Украйна и Китай по времето, когато баща му е бил вицепрезидент на Барак Обама. Срещу Хънтър Байдън има и разследване за евентуални фискални нарушения.

Освен картини, Хънтър Байдън неотдавна представи и книга. В нея той разказва за борбата си с пристрастеността си към алкохола и крека.