Една от най-големите трансферни саги в последните години е към своя край - "Манчестър Юнайтед" и "Борусия" (Дортмунд) са постигнали съгласие за преминаване на английския национал Джейдън Санчо на "Олд Трафорд".

Според Би Би Си и други авторитетни медии и източници на Острова и в Германия трансферната цена е 85 милиона евро (73 млн. паунда). С добавките за различни постижения на играча и клуба парите могат да нараснат.

Така Санчо ще стане вторият най-скъпо закупен футболист в историята на "Юнайтед" след Хари Магуайър. Очаква се в близките дни крилото да мине медицински преглед и да подпише договор за 5 плюс една години. Твърди се, че личните му условия вече са договорени с неговите мениджъри.

Малко по-късно "Борусия" потвърди на брифинг, на който присъстваха директорът Ханс-Йоахим Вацке и треньора Марко Розе. Босът уточни, че има споразумение, но сделката още не е финализирана заради медицинския преглед. Вацке изтъкна, че Джейдън е продаден "евтино", но клубът уважил желанието му да премине в "Юнайтед". Той бил възнаграден заради проявена лоялност. 

Процент от трансферната сума ще получи "Манчестър Сити", чийто кадър бе 21-годишният нападател. Той се равнява на 15 процента или 9,5 млн. паунда. Санчо премина в "Борусия" за 10 млн. преди четири години.

"Манчестър Юнайтед" цяло лято води преговори с германския клуб през миналата година, но в Дортмунд тогава искаха над 100 милиона паунда. Пазарлък имаше и през зимата.

Джейдън Санчо записа 137 мача, 50 гола и 57 асистенции за "Борусия". С две негови попадения "жълто-чернте" биха "РБ Лайпциг" с 4:1 и вдигнаха Купата на Германия през май. Той има 20 двубоя за Англия, но почти не е играл на Евро 2020 - само няколко минути в една от срещите в групата.

Санчо става част от атаката на "Юнайтед", в която са още Маркъс Рашфорд, Единсон Кавани, Мейсън Гринууд и Антони Марсиал. Той пряко ще се конкурира с Гринууд на десния фланг, но ако някой ще се окаже излишен, това по-скоро ще е Марсиал. Французинът имаше слаб сезон, често се контузва и понякога изглежда незаинтересован, когато е на терена.

Поне според медии в цяла Европа, следващата цел на "Манчестър Юнайтед" е Рафаел Варан, който не иска да поднови договора си с "Реал", а английският клуб търси централен защитник. Резервен вариант е асът на "Виляреал" и испански национал Пау Торес.

Спекулира се и за интерес от "Олд Трафорд" към друг английски национал - Киърън Трипиър.