Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Днес се откриват Олимпийските игри в Токио. Церемонията започва от 14 часа и ще бъде предавана пряко по БНТ 1 и БНТ 3.

Западни медии ги нарекоха "тихите" Летни игри, тъй като няма да се допускат зрители, а цялостната обстановка в японската столица е тягостна, напрегната и далеч от празничната, съпътстваща събитие от такъв ранг.

Шоуто ще бъде по-скромно от планираното преди месеци. Намалени са масовите хореографии, традиционният парад ще е по-скромен.

Освен спортистите и делегациите, на стадиона ще има по-малко от 1000 души - официални гости, организатори и журналисти.

Общият брой на спортистите в Токио е към 11 300 от 207 страни. Постоянно им се правят тестове за COVID-19 - те са десетки хиляди на всяко денонощие.

Ще бъдат раздадени комплекти медали в 339 дисциплини от 33 спорта. Това е рекорд. 48,8 процента от атлетите са жени - най-много в историята досега.

Имаше и скандал - преди два дни Организационният комитет уволни режисьора на церемонията по откриването Кентаро Кобаяши заради шега за Холокоста, която отправил по време на комедийно шоу през 1998 г.

Президентката на комитета Сейко Хашимото съобщи за отстраняването наКобаяши, който използвал в скечове фразата "Нека играем на Холокост".

България участва с 42-ма състезатели от 14 вида спорт - най-малкият брой от 1956 г. насам. Надеждите за медали са в художествената гимнастика, женската борба, бокса, вдигането на тежести и спортната стрелба.

Знаменосец днес ще бъде Мария Гроздева.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.