"Лудогорец" не успя да вземе аванс в първия мач от втория предварителен кръг на Шампионската лига срещу словенския "Мура" - 0:0 в Мурска Собота.

Реваншът е идната седмица в Разград. Припомняме, че в турнирите на УЕФА вече не важи правилото за гол на чужд терен. И при голово равенство ще има продължения.

Двубоят бе равностоен. Видя се, че "Мура" отстъпва като класа, но компенсира с много желание, отборна игра и организирани действия, особено в дефанзивен план. Разчита на контри.

"Лудогорец" натисна от първите минути, влизайки в битката с повече самочувствие. Въпреки това първата добра възможност бе за домакините - вратарят Кахлина се намеси при диагонален удар и предотврати попадение в средата на полувремето.

А в края му Пиерос Сотириу трябваше да отбележи от чиста позиция пред вратата на "Мура", ала не го стори.

След почивката ролите се размениха. В началото далеч по-скромният като финанси и опит в Европа опонент на "орлите" имаше инициативата и няколко пъти застраши Кахлина.

Постепенно силите отново се изравниха и двубоят стана монотонен. В 77-ата влезлият като смяна Елвис Ману стреля на метри от голлинията, а топката облиза лявата греда.

В 84-ата и "Мура" пропусна да вземе решителен за днес аванс. Капитанът Жига Коус разтресе рамката с шут в напречния стълб, а негов съотборник не уцели добре топката при добавката.

"Олимпиакос" (Атина) пък измъкна 1:0 срещу "Нефтчи" (Баку) като домакин. Победителят от тази двойка ще играе с взелия връх измежду "Лудогорец" и "Мура". Камара вкара в 29-ата, но малко след това получи червен картон и "червено-белите" трябваше да се бранят цяло второ полувреме.

А в четвъртък вечерта ще е още по-футболна - играят и трите ни представителя в новия турнир Лига на конференциите. Мачовете на ЦСКА-София и "Локомотив" (Пловдив) са от 20 часа, а на "Арда" - от 21 ч.