Българските отбори в новия европейски турнир Лига на конференциите изтеглиха трудни съперници в третия предварителен кръг. До тях ще стигнат, ако първо преодолеят втория, мачовете от който са тази седмица.

ЦСКА-София ще излезе срещу полския "Погон" (Шчечин) или "Осиек" (Хърватия), ако премине втората квалификация, в която играе с латвийския "Лиепая". Тимът на Любослав Пенев ще е домакин в първия мач на 5 август. А откриващата среща с "Лиепая" е на 22 юли (четвъртък) от 20 ч. на ст. "Българска армия". След това мачовете са всяка седмица.

"Локомотив" (Пловдив) може да се сблъска с добре познат на българския футбол съперник - датският "Копенхаген", който все пак трябва да прескочи беларуския "Торпедо". А "черно-белите" тръгват в Европа срещу "Словачко" (Чехия) - в четвъртък първата среща е в Пловдив (20 ч.), идната седмица е реваншът. "Смърфовете" евентуално ще домакинстват и на 5 август.

Финалистът за Купата "Арда" може да си има работа с опитни в европейски битки тимове - "Арарат" (Ереван) или "Шльонск" (Вроцлав), отново на 5-и и 12 август (тук на първата дата има гостуване). Но първото препятствие се казва "Апоел" (Беер Шева, Израел). Припомняме, че и тук българският представител е домакин на 22 юли. За разлика от мачовете на ЦСКА-София и "Локомотив" обаче, срещата в Кърджали е с начален час 21.

Така в четвъртък ни чака богата футболна вечер.

По-рано днес и "Лудогорец" научи потенциалния си опонент, ако елиминира "Мура" в Шампионската лига - "Олимпиакос" (Атина) или "Нефтчи" (Баку).