Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Китайската армия взриви язовирна стена, за да пусне придошли води, заплашващи една от най-населените провинции в страната и отнели живота на най-малко 25 човека, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Операцията по взривяването на язовирната стена е била извършена снощи в град Луоян след тежки наводнения в Чжънчжоу, столицата на провинция Хънан, блокирали жители в метрото, а също в училища, апартаменти и офиси.

Властите съобщиха, че седем души са в неизвестност. Кадри, публикувани в Туитър, показаха пътници в метрото, стоящи в кални води, достигащи до гърдите им.

Наводненията причиниха нарушения на транспорта и на работния процес в провинцията. Поройните дъждове превърнаха улиците в реки, отнасяйки коли и наводнявайки домовете на хората.

Над 100 000 души са евакуирани на сигурни места. Държавните медии публикуваха днес кадри, на които се виждаше, че водите достигаха до кръста, а дъждовете продължаваха.

Тежко засегнат от наводненията беше и прочутият храм Шаолин, разположен на север от Чжънчжоу.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.