Всичко най-сетне е готово, уточнено и потвърдено за следващия мач на Антъни Джошуа в тежка категория на професионалния бокс. Световният шампион ще срещне украинеца Олександър Усик на 25 септември на стадиона на "Тотнъм" в Северен Лондон.

Това означава потенциални поне 60 хиляди души на една от най-модерните спортни арени в света. Стига дотогава да не са влезли нови мерки. Отсега има едно условие - правото на вход ще се дава срещу напълно завършен курс на ваксинация за COVID-19.

Джошуа (31 г.) ще заложи и трите си световни титли, а Усик (34 г.) е официален претендент на една от федерациите - WBO. Това ще е първи сблъсък между двамата. Имат един и същи мениджър - Еди Хърн. Другото общо помежду им е, че и двамата са олимпийски шампиони в аматьорския бокс.

Антъни Джошуа, който не се е бил, откакто нокаутира Кубрат Пулев, трябваше да има друг съперник това лято - своя сънародник Тайсън Фюри. Мултимилионният двубой, обединяващ всички титли в категорията, пропадна, тъй като арбитражен съд в САЩ задължи Циганския крал да спази договор с Дионте Уайлдър и да излезе срещу него.

Този двубой бе пренасрочен за началото на октомври (9-и, отново в Лас Вегас, също на нов стадион), тъй като Фюри даде положителна проба за коронавируса дни преди да се изправи срещу Уайлдър. 

Така британският мегасблъсък най-малкото бе отложен във времето и вече има препятствия пред себе си - Джошуа и Фюри трябва да преодолеят своите опоненти. Ако това се изпълни, те ще ударят ръкавици най-рано идната пролет.