Тайсън Фюри потвърди мача с Антъни Джошуа за световната титла по бокс в тежка категория - на 14 август в Саудитска Арабия. Мястото и датата (имаше избор между 7 и 14-и) бяха обявени през миналата седмица от мениджъра на Джошуа, промоутърът Еди Хърн.

Двубоят ще обедини всички шампионски пояси в категорията. Ей Джей притежава четири, а Циганския крал - един. Това не се е случвало от 1999-2000 г., когато отново британец бе сам на върха - Ленъкс Луис.

Фюри направи изявление в туитър.

"Всички очи ще гледат към Кралство Саудитска Арабия и аз нямам търпение да смажа Антъни Джошуа на най-голямата сцена за всички времена, рече гигантът в типичния си шоу маниер. - Това ще е най-голямото спортно събитие, случвало се някога на планетата Земя. Не го пропускайте."

Засега не се посочва къде точно ще е боят. В края на 2019 г. Джошуа излезе срещу Анди Руис-младши на специално направена арена край Риад - в град Дирия.

Двамата с Фюри ще поделят по 150-200 милиона долара. Отсега има клауза за втори двубой, независимо от изхода на предстоящия. Най-вероятно той ще е през 2022 г.

Международни организации, начело с "Амнести интернешънъл", критикуват решението мачът да е в Саудитска Арабия - заради системното нарушаване на човешки права там.