Вече се примирихме, че това лято, покрай Европейското и Олимпийските игри, няма да гледаме големия британски боксов сблъсък между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри. Той трябва да обедини всички титли в тежка категория. Но ще почака, ако изобщо го има, тъй като и двамата ще имат мачове преди това.

Както вече ви информирахме, американецът Дионте Уайлдър спечели арбитраж, задължил Фюри да се бие с него за трети път, ако иска да запази титлата на WBC. Така договореният за 14 август бой между Джошуа и Циганския крал отпадна - поне засега.

Вместо това Фюри ще излезе срещу Уайлдър в защита пояса си на 24 юли в Лас Вегас. Едва ли и този път ще останем разочаровани. Първият мач между двамата в края на 2018 г. завърши наравно, като британецът два пъти падна в нокдауни, а опонентът му отнесе много бой.

Преди малко повече от година Фюри доминираше и спечели с технически нокаут - това бе първа загуба за Уайлдър. Зрелището отново като за голяма боксова класика.

Третата среща ще е на новия супермодерен 65-хиляден стадион за американски футбол във Вегас. Той бе завършен през миналата година и там ще играе преместеният от Оукланд тим на "Рейдърс".

В типичния си стил Тайсън Фюри се закани, че първо ще "смаже" Уайлдър, след което ще дойде реда и на Джошуа.

Ей Джей също ще има мач - WBO не чака дълго в суматохата и го задължи да направи защита срещу нейния претендент - Олександър Усик. Тук организацията не е трудна, защото мениджър на украинеца е Еди Хърн, промоутърът на  световния шампион.

Датата и мястото ще бъдат оповестени до края на този месец, но е ясно, че битката ще е в разгара на лятото. Усик има огромен потенциал и може да се окаже трудно препятствие за Джошуа.

И още нещо - на 42 години великият Мани Пакиао обяви, че се завръща в бокса и ще спори в полусредна категория с първенеца на две версии Ерол Спенс. Те ще ударят ръкавици на 21 август в Лас Вегас.

Филипинецът, който е сенатор в родината си и прочут филантроп (раздава пари на бедните - буквално), има 62 победи, 7 загуби и 2 равенства. За 26 години като професионалист той е бил шампион в осем различни категории. За последно се би за титла през юли 2019 г., спечели и се оттегли, уж завинаги. 

Ерол Спенс е на 31 г., балансът му е 27 победи и нито една загуба.