Частта "Мутри вън" отпада от името на коалицията около Мая Манолова и нейното движение "Изправи се", Отровното трио и партиите "Движение 21", "Движение България на гражданите", "Единна народна партия". Парламентарната група в 46-ото Народно събрание на шестата сила ще се казва "Изправи се! Ние идваме", съобщиха Манолова, адв. Николай Хаджигенов от "Отровното трио" и други представители на обединението след заседание. Утре ще е първото и тържествено заседание по конституирането на новия парламент. 

По-рано днес Арман Бабикян и Хаджигенов обявиха, че създават неправителствена организация, която ще носи името "Ние идваме". Тя ще цели да събере последователи, симпатизанти, хора от миналогодишните протести, които са настоявали за организация, в която да могат да се включат. 

Оттам и отпадането на частта с "мутрите" от досегашното име на коалицията, с което тя ще продължи да бъде регистрирана в ЦИК. 

Както и в нетрайния 45-и парламент, и в 46-ия Мая Манолова ще е пpeдceдaтeл нa парламентарната гpyпa, a Xaджигeнoв – неин заместник. Както Клуб Z писа по-рано, за зам.-председател на Народното събрание от коалицията отново ще бъде предложена лидерката на Движение 21" - юристката и опитен парламентарист Татяна Дончева.

Манолова съобщи още днес, че нe ca вoдeни paзгoвopи c "Имa тaĸъв нapoд" зa евентуална пoдĸpeпа за пpeдлoжeн проект на правителство oт пapтиятa нa Cлaви Tpифoнoв. Tя ĸoмeнтиpa, чe paзгoвopитe, когато има такива, щe ca пyблични.

Сред първите законодателни инициативи на групата ще са преизчисляване на пенсиите, закон за личната помощ, създаване на нова комисия по ревизия на управлението досега и т.н.