Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Папа Франциск призова днес за мир и диалог в Куба след безпрецедентните протести, разтърсили комунистическата страна, предаде Ройтерс.

"И в тези трудни времена съм близо до скъпия ни народ на Куба", заяви папата в седмичното си обръщение към вярващите на пл. "Свети Петър", което е първата му публична изява след връщането във Ватикана след 11-дневен престой в болница.

Папата призова и за край на неотдавнашното насилие в Южна Африка и нарече наводненията в Западна Европа "катастрофа".

"Изразявам солидарността си със жителите на Германия, Белгия и Нидерландия, засегнати от катастрофи и наводнения", заяви той пред вярващите, поклонници и туристи, събрали се на площада, за да го видят.

При наводненията в Германия и Белгия загинаха най-малко 183 души и бяха причинени значителни щети, припомня АФП.

Папа Франциск беше изправен по време на проповедта. Той изглеждаше уморен и на моменти не му достигаше въздух. В един момент Светият отец беше принуден да спре посланието си заради кашлица. 

Коментари

Кольо

За комунистите думата " мир" е изпразнена от съдържание. Всички сме чували "тази власт с кръв сме я взели и с кръв ще я дадем".

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.