Любослав Пенев обяви, че отборът му ЦСКА-София е фаворит срещу шампиона "Лудогорец" за утрешния мач за Суперкупата на България от 20:30 часа на стадион "Васил Левски". Наставникът на "червените" и колегата му Валдас Дамбраускас дадоха брифинг.

"Изобщо не се притеснявам и със самочувствие мога да кажа, че ние сме фаворитът в мача и не само в този мач, а във всички мачове, които предстоят", рече Пенев. 

И припомни как е завършил последният мач между двата отбора - с победа на ЦСКА-София на ст. "Българска армия".

"Готов е отборът, винаги започваме готови, не само за този мач, а и за следващите. За мен всички мачове са важни, ние сме ЦСКА и аз подготвям отбора винаги да излиза за победа. Играчите имат необходимите качества да играят с едно добро и високо самочувствие. Подготвяме се конкретно за този мач, оставяме миналото настрана. Отборите, които участват в международните турнири, се подготвят и ние сме се подготвили точно за този график, мач през 3-4 дни", каза още Пенев.

Той увери, че тимът му тренира дузпи.

„Смятам, че и двата отбора ще се хвърлят и ще направят един добър футболен празник, каза Валдас Дамбраускас. - За мен и моите футболисти най-важен е следващият мач. Да, двубоят с "Мура" ще ни доближи доста повече до нашата основна цел, но най-важен е предстоящият мач.

Анализирахме всичко, което се случи през изминалия сезон. Опитваме се да се учим от всяка грешка, която сме направили. Не мога да предположа ЦСКА с какъв състав ще излезе срещу нас. Имат много нови играчи, както и ние. Но за тях ще бъде по-лесно, защото ще анализират нашите мачове с "Шахтьор" (Солигорск).“

Той бе запитан за това, че последните две срещу срещу ЦСКА-София - за Купата и в шампионата, бяха спечелени от тима на Пенев.

„Има доста обективни и субективни причини на развитието на последните мачове с ЦСКА. Последното дерби, което изиграхме на „Българска армия“, беше след момента, в който бяхме спечелили титлата. Отидохме там една идея по-неподготвени“, добави литовецът.

Дамбраускас говори и за това как ще бъде посрещнат от привържениците на „червените“ бившия играч на тима Кирил Десподов.

„Десподов получава „любовта“ на феновете на ЦСКА не само на терена, но и в мола, и в ресторанта. Кирил е професионалист и успява да се справи много добре с тази ситуация. От една страна страда, но от друга това го прави много по-силен. В даден момент той успява да се научи да живее с това и го показва на терена“, обясни литовецът.