"Екзотична идея".

Така служебният премиер Стефан Янев определи идеята, лансирана от "Изправи се! Мутри вън!" служебното правителство да се превърне в редовно такова. Преди ден лидерката на "Изправи се.БГ" Мая Манолова обяви, че няма да подкрепи проектоправителството на "Има такъв народ" (което пък днес ще претърпи ревизия), но следващото Народно събрание трябвало да избере служебните министри за редовни такива - като консенсус.

"Екзотична идея. Това нещо трябва да мине през гласуване в НС. Преди това да се мине през сериозни преговори, които преди всичко ще бъдат преговори за коалиция" - коментира Янев, пророкувайки по този начин, че ще има коалиция, а не кабинет на малцинството, обявен от лидера на ИТН Станислав Трифонов.

"Мисля че трябва да бъдем търпеливи и спокойни и да оставим партиите да си свършат работата. Тяхната отговорност и конструктивизъм ще проличат в следващите дни. Мисля, че ще има конструктивен диалог, така че нека да ги оставим да работят на спокойствие и да не даваме рецепти", допълни Янев.

Служебният кабинет е надпартиен, на тези хора не може да им се каже под строй отидете и свършете нещо - заяви още.

Премиерът не пожела да коментира и спекулира по темата с разследването на падането на изтребителя, при което загина майор Валентин Терзиев. "Това в никакъв случай не е пилотска грешка, това е много комплексен проблем", заяви.