Поредна атака срещу вицепремиера и вътрешен министър в служебния кабинет Бойко Рашков от ГЕРБ. В нарочно изявление - преди края на изборния ден в 20 ч - Даниел Митов, Деница Сачева и Тома Биков от партията на Бойко Борисов обвиниха МВР-шефа, че се меси в изборите, защото е участвал в медийни формати преди края на официалното гласуване. 

Рашков за пореден път бе обвинен, че той и президентът Румен Радев готвели тоталитарен, "путиновски" - по думите на Митов - режим. От партията твърдят, че в изборната кампания и днес членове и симпатизатни на ГЕРБ са били тормозени и сплашвани.

"За пръв път в новата демократична история на България министърът на вътрешните работи на служебното правителство излиза да прави кампания в полза на определени политически сили. И в ущърб на други политически сили, в случая - нашата. Бойко Рашков дава интервю в медия, в която назовава поименно нашата партия и агитира в полза на други партии - защото очевидно е уплашен от резултата, който след малко ще научим", каза Биков.

"Рашков не получи желания резултат и 2 часа преди изборния ден излиза да агитира и отново погазва закона, което прави в последните 2 месеца и последната седмица. Този човек е опасен за демокрацията и ще му търсим отговорност още утре", добави - щяло да има анкетна комисия по темата.

Веднага след края на изборния ден Рашков бе гост в студиото на бТВ. И отвърна на ГЕРБ:

"Когато една партия губи почва, говори безсмислени неща. Иначе трябва да обясни защо за два месеца губи 15-20 места в парламента спрямо предишния парламент. Когато някой губи, отклонява общественото внимание от важното за деня".

По думите му броят на разследванията за купен вот е по-малък в сравнение с предишни избори и причината е, че МВР си е свършило превантивната работа по-добре.

"На пръсти на едната ръка се броят случаите, които можем да коментираме, накратко – в Карнобат имаме един случай. Ние заедно с вашата телевизия и със съдействието на прокуратурата в Карнобат сме свършили много важна работа".

През деня обаче МВР отчете в пъти по-голям брой подадени сигнали за изборни нарушения. 

Той потвърди за пореден път, че в следващите дни ще подаде сигнал срещу главния прокурор Иван Гешев.