Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

До момента няма сигнали, свързани със сериозни нарушения на обществения ред. Информацията е от Ситуационния център на МВР към 15 ч.

От началото на предизборната кампания до 15 ч. днес в МВР са получени общо 982 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите.

Спрямо данните към същия час на 4 април 2021 г., когато бяха редовните парламентарни избори, се отчита увеличение от 83 % на регистрираните сигнали. Съставени са 9936 предупредителни протокола, като тук увеличението спрямо предходния вот е от 539 %.

От 6 юли до 14 ч. в изборния ден днес в Дирекция „Български документи за самоличност“ и в звената им в София и областните дирекции в страната са издадени общо 1137 удостоверения - на хора, чиито лични карти са с изтекъл срок на валидност. Само днес до момента са издадени общо 180 удостоверения, които дават възможност за гласуване.

От МВР отчитат още, че обстановката по граничните пунктове е нормална. На ГКПП Капитан Андреево, ГКПП Лесово и ГКПП Калотина на българо-сръбската граница има интензивен трафик на леки автомобили на изход от страната.

Полицията припомня, че гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/90 112 98, както и на имейл [email protected]

По-рано БНТ съобщи, че има сигнали за гласуване с чужди лични карти, получени в няколко града. Сред градовете са Симитли и Самоков. В МВР е постъпила информация, че лица с предпазни маски са представяли документи за самоличност на други хора и са били допуснати да гласуват. Сигналите ще бъдат предадени на ЦИК.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.