Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Без опашки и бързо минава изборният ден в Германия. Проблеми с машинното гласуване също няма.

Бързо - средно за около 15 минути с чакането, преминава гласуването. Този път в страната бяха отворени повече секции – 109. В Берлин местата за гласуване са осем, в Мюнхен - шест. Пред нито една изборна секция не е имало опашки до този момент. Средно в секция до 13 ч. са гласували по около сто души, активността този път е видимо по-ниска. Това се дължи вероятно и на летния сезон – в някои от германските провинции вече започна ваканцията и много българи са се прибрали за почивка в родината.

В Германия няма проблеми с гласуването с машини – чрез устройствата се пуска бюлетината в консулствата, посолството в Берлин и в секции с над 300 гласували на миналите избори. Повечето избиратели са успели да подадат вота си с бюлетина за около 30 секунди. Декларация масово се попълва на място, но и това не отнема време. Секциите ще са отворени до 20 ч. местно време, а ако има още негласували пред тях – срокът се удължава до 21 ч.

От плажа – на избори. Такава е днешната програма на българските туристи в Гърция, съобщава БНР.  Нормално протича изборният ден в Гърция. В южната ни съседка се гласува в 32 секции, като 11 от тях са разположени на острови. С машини се гласува само в Атина. За първи път може да се гласува на островите Лимнос, Лефкада и Тасос.  

Гласуването протича изключително спокойно.

Потвърдиха се очакванията, че българските туристи ще повишат избирателната активност в Гърция. Заедно с тях гласуват и сезонни работници, както и много постоянно живеещи в Гърция български граждани, отбелязва националното радио.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.