Здрави младежи със спортни стойки, анцузи, татуировки и пр., се събраха пред блока на невръстен бабаит в Русе, който възмути града с поведението си. Целта им очевидно е да изземат правосъдието в свои ръце след безнаказаното дивашко поведение на млад спортист. 

Във вторник вечерта в социална мрежа е разпространен клип, от който се вижда как младеж прави бойни стойки пред мъж и накрая с удар го поваля на земята. Човекът, който е полугол, пада като отсечен само от едно ляво кроше.

Самоличността на жертвата все още не е установена.

Побойникът обаче е идентифициран от мнозина в социалната мрежа. Така възмущението достига дотам, че снощи група мъже се събират пред блока, в който живее агресорът и се опитват да се саморазправят с него.

Младежите казват, че са дошли, за да получат извиненията му - към всички нападнати досега.

„Не е правилно да бие невинен човек и да се направи на голям герой. Двама са застанали зад камерата, единият снима и другият се прави на бабаит”, разказват жители на Русе.

Свидетели посочват пред Нова тв, че това му е третият клип, в който посяга на невинен човек.

Момчетата, които се събраха пред дома на бияча, за да поискат възпитано извинение.

 

В профила си младежът съобщава, че тренира в спортното училище. Проверка на Нова тв показва, че е бил състезател по кану-каяк, но е напуснал този спорт и се е преместил в друг. На въпрос дали побойникът е техен ученик, директорката на Спортното училище нито потвърдила, нито отрекла и отказва информация.

Възмутените от действията му обаче разказват, че рядко ходел на училище, движел се в лоша компания и не за първи път му се случвало да бие беззащитни и да разпространява кадри с насилие.

Момчето живеело само с баба си, а жената отказва да говори.

Поне след вдигналия се скандал от полицията в Русе съобщават, че са се самосезирали и започнали проверка. След приключването й щели да предадат материалите в прокуратурата.

Това е втори сходен случай само за месец, при който гражадни буквално изземват правото в свои ръце. В Пловдив обществото реагира остро, като блокира, замеря с чорапи и на практика затвори заведението на адвокат, който агресира местен продавач на чорапи в квартал "Капана".