Откритото първенство на Великобритания по тенис започна много интересно - Новак Джокович даде сет на тийнейджър, а Стефанос Циципас отпадна безславно.

Сърбинът, който защитава титлата си от 2019 г. (през миналата година турнир нямаше), поне в началото имаше трудности срещу 19-годишния представител на домакините и №253 в света Джак Дрейпър - 4:6, 6:1, 6:2, 6:2.

Дрейпър е изгряваща звезда на тениса в родината си и представянето му не е изненада.

Джокович още не е научил съперника си във втория кръг - Кевин Андерсън или Томас Бариос.

Стефанос Циципас, който отстъпи драматично пред Ноле на финала на "Ролан Гарос" наскоро, изигра лош мач и отпадна - 4:6, 4:6, 3:6 срещу американеца Франсис Тиафо.

Явно думите на гърка ден по-рано, че той няма да е победител на "Уимбълдън" тази година, не бяха само от скромност. Пролича, че той не е в добро състояние, а и може би още не е изчистил от главата си загубата в Париж.

По-късно Анди Мъри се завърна с победа на "Уимбълдън", след като не бе играл там от 2017 г. Двукратният шампион се наложи над Николоз Басилашвили с 6:4, 6:3, 5:7, 6:3. В третия сет той водеше с 5:0.

Във вторник Григор Димитров играе с Фернандо Вердаско.

Вълнуващо е началото и при дамите - Слоун Стивънс (САЩ) елимитира двукратната шампионка на тревата край Лондон Петра Квитова (Чехия) - 6:3, 6:4.