Гран При на Великобритания във Формула 1 ще може да разчита на пълен капацитет за публиката, което означава около 140 000 зрители, информира Би Би Си. Състезанието на пистата "Силвърстоун" е на 18 юли. Така това ще е най-посетеното спортно събитие на Острова от началото на пандемията.

А може би и в Европа, ако дотогава не го измести друго, а това може да стане само във Ф1.

"Фантастична новина", реагира президентът на най-комерсиалния моторен спорт Стефано Доменикали, цитиран от световните агенции.

Обединеното кралство постепенно отваря вратите на спортните арени за феновете.

От осминафиналите на Евро 2020 на стадион "Уембли" ще могат влизат по 45 хиляди души, което е 50 процента от капацитета му. А на финала на 11 юли - 60 000.

Откритото първенство на Великобритания по тенис започва от понеделник с 50 на сто зрителско присъствие на трибуните, за да достигне 100 процента за финалите на 10-11 юли. Преди това на всички кортове на живо ще могат да гледат по 32 000 души на ден.

През миналата година "Уимбълдън" беше отменен заради пандемията - за първи път от Втората световна война.

А състезанието на "Силвърстоун" е точно ден преди така нарачения Ден на свободата - 19 юли, от който се очаква да паднат всички рестрикции срещу COVID-19 на Острова. Поне такова обещание даде премиерът Борис Джонсън, но датата веднъж вече бе изместена.

Лятото е изпълнено със спорт на високо ниво във Великобритания. Освен споменатите събития има мачове на английските национали по крикет, "Диамантена лига" в леката атлетика, голф, ръгби, бокс...

На 14 август започва новият сезон във Висшата лига и клубовете се надяват отново да могат да пълнят стадионите си, не само заради сериозно спадналите приходи от пролетта на миналата година.