Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Обществената поръчка за нови 1637 машини за предстоящия предсрочен парламентарен вот вече е завършена, съобщи Централната избирателна комисия на пресконференция днес.

"Мога да ви кажа, че процедурата завърши, снощи обявихме "Информационно обслужване" за изпълнител на тази обществена поръчка. Днес с решение на Министерски съвет е възложено на Информационно обслужване да сключи договор с ЦИК за изпълнение", обяви говорителят на ЦИК Цветозар Томов.

Това означава, че ще има осигурени машини за всички секции в страната, и няма да е наложително да се преоборудват машините, които са нужни за частичните местни избори.

"1637 устройства ще бъдат най-късно у нас до края на седмицата или понеделник-вторник другата седмица", обяви Росица Матева. "Ще имаме достатъчно устройства."

На въпрос за възможни саботажи и проблеми с вота, Томов отбеляза:

"Имаме всичко, за да се справим, и не бихме имали никакво извинение, ако не се справим. Но не бихме могли да спрем саботаж на изборите без помощ от други институции."

21 организации се включват с наблюдатели с вота, внесени са и две заявления от социологически агенции.

Вчера са приключили и преговорите между парламентарно представените политически партии във връзка с техните предложения за съставите на секционните избирателни комисии. Те са продължили 10 часа, но според Томов са завършили успешно, в крайна сметка се е стигнало до споразумение.

"Не мога да ви кажа точна брой на местата, но ориентировъчното число е 1000, около 25% от всички членове на СИК", добави той.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.