Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Делта вариантът на COVID-19 ще се разпространи значително през лятото в цяла Европа.

Предупреждението бе направено от Европейският център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC), предаде Ройтерс.

От Центъра очакват до началото на август с този вариант да са свързани 70 на сто от всички новоустановени случаи на зараза в ЕС и асоциираните с него Норвегия, Исландия и Лихтенщайн. Очаква се в края на август процентите да достигнат 90.

Има голяма вероятност Делта вариантът да циркулира широко през лятото, особено сред по-младите хора, които не са приоритетни за ваксиниране, заяви директорът на ECDC Андреа Амон. Според нея това може да се превърне в риск по-уязвимите да се заразят и да прекарат тежко болестта или да умрат, ако не са напълно ваксинирани.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.