Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

От градското движение "Спаси София" обявиха днес, че на предстоящите парламентарни избори ще подкрепят девет личности от кандидат-депутатските листи на "Демократична България" (ДБ).

Това са Владислав Панев, Елисавета Белобрадова, Борислав Сандов, Димитър Димитров, д-р Александър Симидчиев, Петър Славов, Илина Мутафчиева, Иван Велов, Тома Белев.

Според организацията това са хора, които през годините са се доказали с работата си за по-добра София. "Със всеки един от тях сме работили за подобряване на живота в любимия ни град. Например, заедно с д-р Симидчиев сме се борили за по-чист въздух и намаляване на замърсяването в столицата, с Илина Мутафчиева пък сме работили за промотирането на младежки политики, а с Петър Славов за прозрачност в столичното управление" – казват градските активисти.

"Искам ясно да подчертая, че Спаси София не става част от коалицията ДБ. Подкрепяме тези кандидати напълно безкористно и с убеждението, че само качественото обединение не на гласове, а на хората, с техните знания, капацитет, усилия и енергия могат да изведат София и България на правия път. Процесът на нормализация на България и София ще отнеме много време и усилия, като обединението е единственият път за постигане на тази безалтернативна цел. Страницата ГЕРБ трябва да бъде затворена не само на национално ниво, но и в София" – категоричен е Борис Бонев, независим общински съветник от гражданската платформа.

"От "Спаси София" бяхме поканени да излъчим депутати, но не го направихме, защото сме убедени, че всеки трябва да решава проблемите, за които е най-подготвен и най-полезен за обществото. Оставаме напълно посветени на София, защото градът е нашата страст, а той има толкова много проблеми за решаване", допълни Бонев.

По думите му било важно да се подчертае, че не става дума за партийни договорки, а за подкрепа на конкретни личности, които от платформата смятат, че имат необходимите знания и интегритет и достойно биха защитавали интересите на гражданите в Народното събрание.

"Съставили сме и списък от 10 най-неотложни за промяна закона, които да помогнат за решаването на проблемите на София. Сред тях са промени в закона за културното наследство, за да бъдат защитени старите сгради на София, за устройство на територията за спиране на презастрояването, както и този за атмосферния въздух, за да се гарантира, че столицата ни най-сетне ще може да диша. Също така ще търсим подкрепа от държавата при отчуждаването на имоти в паркове, финансовата децентрализация на общините и прехвърлянето на държавни имоти, които не се ползват, като басейна Червено знаме, във владение на Столичната община", заявиха още от "Спаси София".

Градските активисти допълват, че в оставащите до изборите седмици ще представят по-подробно кандидатите, които подкрепят и ще дадат още аргументи, защо те заслужават да бъдат подкрепени. 

"Не за първи път правим нови, нестандартни за България неща в политиката и ще докажем, че и надпартийните обединения в полза на по-големите каузи могат да работят. Необходимо е взаимодействие на можещите и честни личности, на всички нива на управлението, за да може процесите най-накрая да бъдат отпушени. Едно нещо е да се премахне тази корумпирана, нагла и неспособна власт, съвсем друго е да се докаже качествено ново и различно управление. Битката за България вече се води, а битката за София тепърва предстои! И двете изискват обединение, но ако сме заедно ще успеем!", уверен е независимият общински съветник. 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.