Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Запалянковският Тръст "Синя България" излезе с позиция по повод ситуацията в "Левски". Организацията, която е миноритарен акционер в клуба, иска отговори от мажоритарния собственик Наско Сираков за финансовото състояние на клуба, има ли план за развитие, какви са рисковете за бъдещето и т.н.

Феновете настояват за свикване на Общо събрание. И предупреждават, че ако клубът не го насрочи, ще предприемат действия да направят това сами.

"Левски" остана извън първата шестица и е напът да завърши осми (или девети) в шампионата. Финансовото състояние по последните изявления на Сираков остава тежко, всеизвестно е, че се дължат по няколко заплати на футболисти, треньори и служители на "Герена".

Има опасност "Левски" да не получи професионален лиценз за следващия сезон.

Позицията на "Синя България"

С оглед на текущата тежка ситуация в ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI, Тръст "Синя България" смята за абсолютно наложително, а и доста закъсняло, мажоритарният собственик на клуба да излезе публично пред целокупната левскарска общност и да изясни възникналите неясноти по следните въпроси:
• Актуално финансово състояние на клуба;
• Краткосрочен и дългосрочен план за развитие на ПФК „Левски“ АД;
• Потенциални рискове пред съществуването на „Левски“ като професионален футболен клуб;
• Отчет и равносметка за изминалата година, в която г-н Сираков управлява клуба – както във финансов, така и в спортно-технически аспект;
Водени от обещанието на г-н Сираков за пълна прозрачност, смятаме, че провеждането на открита дискусия за бъдещето на клуба е неизбежно. В допълнение към това, очакваме да бъде свикано редовно годишно Общо събрание на акционерите на ПФК "Левски", което е и основният орган на управление на клуба. В случай, че такова не бъде обявено в най-кратък срок, нашата организация ще предприеме необходимите действия по свикването му.
С уважение,
УС на Тръст "Синя България"

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.