Председателят на ММА федерацията - Станислав Недков-Стъки, е извикан на разпит в полицията. Това съобщи Нова тв. Той се намира в Първо районно.

Поводът е скандалът, който се разрази миналия петък, когато недоволни спортисти - негови поддръжници, екип от ПИК и др. подобни нахлуха в ресорното ведомство, за да поискат среща с министър Андрей Кузманов.

Те крещяха в защита на Недков - който се води кандидат-президент и оспорва думите на говорителя на правителството Антон Кутев - че с федерацията му е получил повече от 1 млн. лв . за популяризиране на здравословен начин на живот при предишната власт.

Днес пред бТВ Недков коментира:

„Последните няколко дни чуваме за мое нахлуване в сградата на Министерството на младежта и спорта. Българската федерация по ММА ползва офис в тази сграда, както ползват офиси всички останали лицензирани спортни организации в страната.

Няма как да нахлуеш някъде, където имаш пропуск за достъп, който ти дава 24-часов достъп, дори и в празнични дни и неработно време“, обясни пред телевизията той.

Според негово изказване също така трявало да уточнят "някои детайли за предстоящи турнири" (не спомена заради турнирите ли води Недялко Недялков и Ива Николова, б.р.).

Образувана е предварителна проверка - дали има данни за хулигански действия, или става дума за влизане в кабинета на министъра само за изясняване на ситуацията.