Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Кой е кум, кой - сват, кой - на булката брат".

Така служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов определи насилствения си разговор днес с председателя на федерацията по ММА Станислав Недков-Стъки.

"Насилствен", защото по-рано през деня ММА бойци, предвождани от самия Недков, връхлетяха в сградата на министерството с лозунги "Долу ръцете от Стъки". След подаден сигнал на спешния телефон 112, на място пристигнаха полиция и жандармерия, а данните на щурмуваците - записани след проверка на личните им карти. Те все пак си тръгнаха по живо, по здраво, като Стъки даде и пресконференция на стълбите. Но среща с министъра все пак се е осъществила.

Както е известно, федерацията по ММА, председателствана от Станислав Недков-Стъки, е в спор със служебното правителство за получавани в мандатите на Красен Кралев като министър средства по програми, предназначени за неправителствените организации - за превенция на зависимости сред младежта.

Всичко започна тази сряда, когато говорителят на кабинета Антон Кутев и Кузманов обявиха, че от министерството на Кралев са раздали пари от програмата на свързани НПО, както и на спортни клубове, в т.ч. ММА федерацията. Според твърдениети на Кутев става въпрос за около 1 милион лева от 2017 г. насам - средства, които федерацията е получавала и по програмата, и отделно както федерация. Вчера Недков и правителственият говорител влязоха и в директен сблъсък в ефира на Нова тв, като боецът нахлу по време на гостуването на Кутев, твърдейки, че милионът е измислица.

"Много е лесно да събереш 20 души и да правиш циркове, но проверката ще изясни всичко. Всеки трябва да носи отговорност за собствените си думи", заяви днес Кузманов, който свика пресконференция след щурма на Спортната палата.

По думите му обвинения към Недков няма, а правилата за финансирането на федерациите са били определени от Кралев. Кузманов заяви още, че Стъки се е съгласил, че те трябва да бъдат променени, защото имало правила, спазени за едни федерации, а за други - не. 

Според министъра "правилата будят съмнение" и проверката щяла да покаже защо едни НПО системно получават средства по програмата, а други не. Всъщност, казусът "Стъки" е между по-големият такъв - за разкритието, че свързани организации са получавали най-големите средства. Красен Кралев не отговори на това. Заяви само, че някои организации били по-добри от други в писането на проекти.

Самият Недков отправи обвинения по отношение на министъра като председател на деферацията по модерен петобой - как щял да раздава пари сам на себе си, колко средства е получила федерацията в сравнение с тази по ММА и даже обяви, че ще сезира КПКОНПИ за конфликт на интереси. А днес обяви, че Кузманов се е съгласил с него, че ММА спортовете били недофинансирани.

В отговор министърът припомни, че някои федерации получават повече средства, защото предствляват олимпийски спортове.

"Колко дисциплини има в неговата федерация? Аз не гледам хора, затворени в клетки и да хвърчи кръв", заяви в заключение Кузманов.

Коментари

В Т's picture
В Т
ВТ

ММА в Куртово Конаре

Хвалбата с медалите е малко неуместна, дори толкова много медали може да са съмнителни, че са взимани от районната надпревара в Куртово Конаре, да кажем. Има федерации, които нямат дори един медал - примерно тази по Айкидо - БАФ, защото Айкидо няма спортна версия. А защо няма спортна версия .. няма как да обясниш на тези с ММА-я или с "реалното" Айкидо или каратисти като Бокето, които нямат елементарното държане в дожото ..

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.