Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Енергийният и външният министър са двата най-видими провала на служебното правителство, обяви Ивайло Мирчев от „Демократична България“ в предаването „ДЕНЯТ с Веселин Дремджиев“. Той зададе въпроси какви са техните зависимости, за да не правят промени, които да прекъснат досегашните практики.

„Оценката за това правителство като цяло е по-скоро положителна. Освен енергийния министър има още двама-трима, които са пионки на някой друг. Енергийният министър е слуга на същите енергийни лобита, които докараха енергетиката ни дотук. Който го е слагал, да знае – той обслужва статуквото и не очаквайте реформи или изкарване на кирливите ризи“, заяви Мирчев по ТВ1 и TV+.

Той заяви, че държавната фирма „Булгартрансгаз“, свързана със строителството на "Турски поток" на българска територия, е пред фалит. В последната година има огромен ръст на задълженията, които са достигнали 2,57 милиарда лева. В същото време назначенията в различните структури в енергетиката са по-скоро част от досегашната система.

„В момента Доган прави 550 мегавата газови турбини във ТЕЦ „Варна“, които ще се пълнят с руски газ. Продължава да се обслужва интереса на Путин и Доган. Това е уникално предателство спрямо България!“, добави той.

Според него правителството се провали и по друг тест – известния бивш прокурор и шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев с незаконната тераса. Мирчев припомни, че звездата на Георгиев изгря, когато отказа да разследва записа между Ваньо Танов и Мишо Бирата.

„Външният министър отказва да го оттегли като консул във Валенсия. Поради каква причина? Каква зависимост има, кой е на трупчета в прокуратурата и се страхува? Случаят е кристален – Пламен Георгиев отиде там, защото трябваше да го покрият някъде“, каза още Мирчев, който е водач на листата в Бургас и кандидат в 25-и МИР в София.

Мирчев заяви, че при срещите си в София установява, че столицата е превзета от хора на Борисов със съмнителна биография още от 90-те години.

„Пашата е хванал всички кметства в 25-и МИР без „Овча купел“. Останалите кметства са на някаква сикаджийска мутра, която е била партньор на Бойко преди години. Това трябва да спре! Паркингите в София са на Сталийски и Таки – „котараците“ на Борисов. Единият от тях е наркотрафикант. В кои години живеем? Не е нормално обществото да функционира със старите сикаджийски динозаври от 90-те години и те да притежават основните ресурси на София“, каза той.

Вчера столични общинари от „Демократична България“ подадоха сигнал за злоупотреби на заместник-кмета Мирослав Боршош като изпълнителен директор на НДК.

„Назначението на г-н Боршош за заместник-кмет е подигравка със столичани – ние разчитаме този град да има компетентно управление, а не поредната инсталирана калинка. В сигнала за НДК става дума за злоупотреби. Предишното му обвинение е направено така, че да не мине през съда. Той е бил и чест посетител на хотел „Берлин“ при Пеевски“, добави той.

Според него най-голямото предизвикателство в кампанията преди изборите е да бъдат убедени хората, че Бойко Борисов вече няма да е премиер.  

Казваме им: „Разберете, приключихме с Борисов. Това е една холограма“. Фактите са, че Борисов вече е в миналото. Клиентелистката част на ГЕРБ диша и съществува, но главата е отрязана. Да, мускулите на тялото работят, има някакво конвулсии, но главата я няма“, добави Мирчев.

„Борисов става и си ляга с мисълта ще бъде ли разследван. Големият въпрос е дали правораздавателните органи ще си свършат работата спрямо него и Пеевски, и спрямо всичките „котараци“. Не трябва да се допуска както при правителствата Виденов и Станишев да няма разследване, виновни и всичко да се покрие“, завърши Мирчев.

Той припомни притеснението на “Демократична България” за липсата на одит на машините за гласуване.

„Ако не се направи, съмненията за манипулация остават. Някой трябва да убеди обществото, че изборите са честни. Ако се намерят несъвършенства в машините трябва да се промени кода или хардуера. Но остават по-малко от 20 дни. Дължат се отговори“, каза той.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Коментари

Abso-fuckin-lutely

Крайно време е новото Шиши да поеме големия черпак. Стига жълтопаветна мизерия!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.