Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

За пръв път на американския сайт Youtube.com, собственост на Google, му се наложи да смени брояча си заради едно видео. Хитът на корейския рапър Psy "Gangnam style" вече има повече от 2 155 018 583 гледания. Това стана само заради бързата реакция от екипа на сайта. Без нея, броячът щеше да спре на 2,147,483,647.

Промяната се налага, защото досегашният брояч на сайта за видеа е 32-битов. Google обявиха, че са забелязали опасността наскоро, и са взели мерки, инсталирайки 64-битов брояч. За да се наложи той да се смени, едно видео ще трябва да събере 9,223,372,036,854,775,808 - или 9,22 квинтилиона преглеждания.

Хитът на корееца излезе през юли 2012 г., и само за няколко месеца мина 1 милиард гледания. Въпреки че текстът беше неразбираем за по-голямата част от света, специфичният танц от видеото, енергичното и уверено присъствие на пълничкия кореец, и запомнящата се мелодия бързо превърнаха песента и особено клипа към нея в хит. 

Песента бързо навлезе в популярната култура, и дори беше използвана в политически пародии и акции по света. Парчето помогна и на други южнокорейски групи да излязат на световната сцена, и утвърди YouTube като ключово интернет присъствие в музикалната индустрия.

Ако сте го забравили, нека го припомним:

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.