Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Тридесет и осем български политици и магистрати имат недекларирани имоти в чужбина и прокуратурата не прави нищо, за да ги провери, каза днес служебният вътрешен министър Бойко Рашков. 

„„Прокуратурата бездейства по този въпрос, тъй като тя разполага с тази информация. Казвам  го съвсем отговорно… Имам доказателства - каза той в интервю за БНР. -И аз си мисля, че прокуратурата е бавила изясняването на този въпрос с имуществата - финансови и недвижими  на български граждани в чужбина, между които магистрати, политици, кметове, представители на изпълнителната власт - за да не си създава неприятности може би, от една страна със силните на деня“.

Друга причина за бездействието по думите на Рашков е, че политиците и магистратите с недекларирано имущество в чужбина са лесно манипулируеми поради чувството си за вина и могат да вземат решения под диктовка.
 

Министърът каза че за 70-80 души такива проверки са завършени, но българската прокуратура в нейния връх „мълчи и не дава гласност“.

„Освен това аз си мисля, че Висшият съдебен съвет има доста категорично поведение в подкрепа на главния прокурор не случайно"- продължи той.

Запитан дали намеква, че прокуратурата има компрометиращи данни за магистрати от ВСС, той  каза: „Не само намеквам, а го твърдя“.

„Там има материали за един доста високопоставен прокурор и за неговата съпруга, доколкото ми е известно - каза Рашков. - Напълно съм наясно, че един такъв прокурор няма да поиска да се публикуват тези данни, защото в противен случай ще възникне въпросът и за него самия”.

Една от причините, поради които политиците и магистратите не са си декларирали имуществата, може да бъде, че са ги придобили с корупционно поведение, каза още той. 

Инициативата за подслушвания на протестиращи миналото лято е била на специализираната прокуратура, каза министърът. По думите му като правно основание за използването на специални разузнавателни средства е било посочено „престъпление против сигурността на републиката“.

„Това е правното основание на един прокурор от специализираната прокуратура, на когото засега ще спестя името - каза Рашков. - Има няколко такива постановления на тази прокуратура и на този прокурор“.

„Толкова много са били наблюдаваните граждани, че са работили почти денонощно, без почивен ден“, добави той, уточнявайки, че трудът на служителите е бил заплатен „чрезвичайно“.

Коментари

Бясното куче Рашков...

Влиза в ролята на Лайномет Рашков! Абе пич, напиши имената на тези политици и магистрати.... така да мяташ екстременти само те прави олимпийски лайнохвъргач! Дай имената на прокурорите и съдиите със ипотечни кредити от КТБ за по 300-500-800 х евра, които никога не се върнаха? И ти ли си сред тях?

Едно по едно

Няма как да стане лесно и бързо преминаването на следващо ниво на развитие на тая държава. ГЕРБ и ДПС е омерта лежаща на корупция не за милиони, а за милиарди по кремълски олигархо-икономически модел. Мафията показнó екзекутира следователи Фалконе и Борсeлино, за да втълпи страх и безпомощност. Истинската промяна ще започне след реформа на прокуратурата и следствието.

Едно по едно

Няма как да стане лесно и бързо преминаването на следващо ниво на развитие на тая държава. ГЕРБ и ДПС е омерта лежаща на корупция не за милиони, а за милиарди по кремълски олигархо-икономически модел. Мафията показнó екзекутира следователи Фалконе и Борсeлино, за да втълпи страх и безпомощност. Истинската промяна ще започне след реформа на прокуратурата и следствието.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.