Испания не спечели и втория си мач от група Е на Евро 2020 - 1:1 срещу Полша. Домакинството в Севиля също на помага на иберийците.

Тимът на Луис Енрике поведе в резултата чрез Алваро Мората в 26-ата минута - първо попадение за селекцията на шампионата.

В 54-ата суперзвездата Роберт Левандовски изравни с глава. Домакините атакуваха мощно от центъра и се стигна до ситуация, разгледана на ВАР - дузпа. Игралият силно Жерар Морено обаче уцели греда (поредният пропуснат 11-метров удар на Европейското), а при добавката Алваро Мората не улучи вратата.

До края Испания направи няколко пропуска.

В групата води Швеция с 4 т., Словакия има 3, бившите световни и европейски шампиони са с две, а Полша има една. За финал "Ла Роха" играе със словаците, а "Дружина полска" ще спори със скандинавците.

Испания имаше шанса да поведе в резултата с находчива намеса на Мората след удар на Морено. Страничният съдия вдигна флага, но ВАР го опроверга - гол. Преди това обаче - още във 2-ата минута, съдията Даниеле Орсато от Италия подмина дузпа за Полша. Такава можеше да бъде дадена, след като по-късно възнагради домакините.

В 43-тата минута Свидерски удари греда, топката отиде в Левандовски, но той предпочете да шутира силно, така нацели Войчех Шчесни.

В ответната акция Морено изтърва да направи 2:0 и до голяма степен да реши мача. Испания осъзна пропуснатото в 54-ата, когато Левандовски напомни за себе си.

Въпреки това отборът на Луис Енрике можеше да си върне предимството в резултата, но "проклятието на дузпите" (вече пет пропуска) на това първенство не го подмина.

До края Мората отново пробва Шчесни, освен това имаше няколко мелета пред полската врата. Левандовски и компания отвърнаха с контри, които не развиха и завършиха по най-добрия начин. 

В тази група все още може да се случи всичко.