Франция не позволи да станем свидетели на най-голямата изненада на Евро 2020 - все пак стигна до 1:1 срещу Унгария в мач от група F. Атила Фиола откри в 45-ата минута, а в 66-ата Антоан Гризман изравни.

Двубоят премина при истинска футболна атмосфера, благодарение на над 60 хиляди зрители на ст. "Ференц Пушкаш арена" в Будапеща.

Преди мача...

 

Резултатът е неочакван, но поне не е сензационен и срамен за световните шампиони. Ситуацията в гр. F, другите отбори в която са Португалия и Германия, става интересна.

Маджарите, които бяха на минути от равенство срещу Португалия, започнаха с голяма амбиция, подкрепяни от феновете си. Припомняме, че те стигнаха до Европейското от баражи в Лигата на нациите, като първо преодоляха България.

В 14-ата минута Гризман направи един от големите пропуски на Европейското досега, като не успя да преодолее унгарския вратар Гулачи, избил топката след удар на Карим Бензема.

Пропуските на "петлите" продължиха. Килиан Мбапе не успя да открие с глава. В 31-ата Бензема не уцели вратата отблизо, получил чудесен пас от Мбапе.

В добавеното време на първото полувреме големият фаворит на шампионата видя как топката влиза във вратата му, а над 50 хиляди празнуват на трибуните. Домакините направиха бърза атака отляво, Атила Фиола находчиво надбяга двама бранители и прати топката зад Юго Лорис.

Франция започна с натиск втората част. Пол Погба постави Гулачи на изпитание с тежък диагонален шут. Макар и трудно, Унгария го отблъсна. Влезлият като смяна Усман Дембеле удари греда - рамката дълго вибрираше след шута му.

Домакините има за какво да съжаляват, тъй като допуснаха изравнителен гол в минути, в които играха много добре. Те направиха няколко грешки при изритана топка от Лорис и Гризман ги наказа - 1:1.

Нататък унгарският състав може да бъде поздравен за начина, по който се противопоставяше до края. Но и Франция реши да не настоява твърде много за пълен обрат.

На световните първенци предстои мач с Португалия, а Унгария ще излезе с още един колос от "групата на смъртта" - Германия.