Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Животът на протестиращия от „Грийнпийс“, който кацна на ст. "Алианц арена" в Мюнхен на мача Франция - Германия (1:0) на Евро 2020, е бил на косъм. Това става ясно днес от изказвания на вътрешния министър на Бавария Йоахим Херман.

Снайперисти са го държали на мушка и едва в последния момент успели да различат надписа “Грийнпийс“ на парапланера му, иначе били готови да го застрелят, тъй като смятали, че става дума за терористичен акт.

По време на мача над стадиона „Алианц арена“ имаше строга забрана за полети, посочи министърът и заяви, че не вярва „Грийнпийс“ да не са знаели това.

„Ако полицията не бе различила надписа или го бе видяла твърде късно, снайперистите щяха да атакуват, тъй като първоначално изхождахме от вероятността за тетористичен акт“, признава още Херман. 

Министърът разкритикува остро акцията и заяви, че подобни изпълнения нямат нищо общо с опазването на околната среда.

Баварският премиер Маркус Зьодер обяви и че ще има най-строги последствия за „Грийнпийс“.

„Това са ясни нарушения на разпорежданията и ще трябва да понесат последствията от това“, каза Зьодер.

Християндемократът Фридрих Мерц пък настоя за цялостна ревизия на дейността на „Грийнпийс“, тъй като са поставили под заплаха и футболистите, и зрителите.

Малко преди началото на мача 38-годишен мъж от Баден-Вюртемберг кацна с парапланер на стадиона и рани леко двама души. Мъжът е арестуван и са му повдигнати няколко обвинения. 

„Грийнпийс“ се извини за акцията, която била планирана по различен начин, но пилотът загубил контрол над управлението и за това кацнал на стадиона. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.